ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΑΟΣ

 
Ορχάν Παμούκ. Τούρκος, από την Κωνσταντινούπολη, 70 χρονών, παγκόσμιος μυθιστοριογράφος. Και η Τουρκία βγάζει νομπελίστες, όχι μόνο εμείς. Το νόμπελ λογοτεχνίας ο Παμούκ, αγκάθι σκέτο για τον Ερντογάν, το πήρε το 2006. Δεν μένει βεβαια στην πατρίδα και δεν χάνει ευκαιρία να τα βάζει ανοικτά με τον σουλτάνο. Και να υποστηρίζει πως ο Ερνογάν είναι τελειωμένος, δεν έχει μέλλον μετά τις εκλογές.
Στις εκλογές μιλάει ο γίγαντας λαός. Κανένας Ερντογάν και κανένας Παμούκ, γαι να κάνουμε ταμεία. Για να σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή. 
Στο τελευταίο βιβλίο του ο Παμούκ, ''Νύχτες Πανούκλας'' το σύστημα Ερντογάν διαπίστωσε πως ο άθλιος συγγραφέας ρίχνει μπηχτές σε βάρος του εθνάρχη Μουσταφά Κεμάλ. Ο ίδιος ο Παμούκ αντιστρέφει τις κατηγορίες, ''Λέτε μαλακίες, το ζήτημα είναι να γλυτώσουμε από τον Ερντογάν''.
Κι αν ο γίγαντας λαός της Τουρκίας, όλοι οι λαοί είναι γίγαντες, αποφασίσει να μείνει στην καρέκλα ο Ερντογάν; Πάω την κουβέντα στους μαλάκες της Ελλάδος που λένε και δεν ντρέπονται πως οι λαοί των δυο χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Δεν είναι σίγουρος για τους... λαούς, προσωπικά έχω να χωρίσω με τον τούρκικο λαό. Είτε ξαναψηφίσει τον σουλτάνο, είτε όχι.
Δεν καταλαβαίνω εγώ ο απολιτίκ πολιτικοποιημένος αυτή τη μαλακία που πιπιλάνε οι πολιτικοποιημένοι λάτρεις των λαών. Αν, δηλαδή, ο γίγαντας λαός της Τουρκίας ψηφίσει πάλι Ερντογάν, θα είναι πάλι γίγαντας; Και το άλλο, αν δεν πονάει κι αυτό: Αν πέσει ο Ερντογάν, αυτό σημαίνει ότι άλλαξε ο λαός; Από γίγας έγινε τιτάνας;   
Διαβαστε ακομα:

ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ