Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚ

 
Δεν θα σταματήσουν να γίνονται γκάλοπ, για το πιο ασόβαρο θέμα. Για τα κόμματα. Ό,τι πιο αναξιόπιστο. Και ακριβώς κάθε μέρα παλαντζάρει η βελόνα, γι' αυτό πλακώνουν τη μια καπάκι μετά την άλλη τις δημοσκοπήσεις. Να μετρήσουν κάθε στιγμή που πατάει ο εξ ορισμού ασταθής μαλάκας. Ο σοβαρός πολίτης δεν μετακινείται, κατά βάσιν. 
Τα γκάλοπ, λοιπόν, είναι της πλάκας, ενδιαφέρουν τα κόμματα για να ξέρουν τι να κάνουν, πως θα κερδίσουν τον μαλάκα. Είπαμε. Τον σκεπτόμενο πολίτη δύσκολα να τον δουλέψουν, άλλωστε η επικοινωνιακή προσπάθεια των επιτελείων των κομμάτων απευθύνεται στον πολτό. Όχι στον πολίτη που ξέρει τι του γίνεται και, κυρίως, δεν περιμένει τίποτα όπως και να κάτσουν τα ζάρια. 
Να πεις ότι πράγματι τα γκάλοπ παρουσιάζουν κάποια σημασία αν πράγματι υπάρχει διαφορά, δηλαδή κάτι... άλλο τρέχει επειδή σήμερα προηγείται το άλφα κόμμα και το βήτα κόμμα έχασε πόντους.

Μιλάει ο τζόγος! Το έργο προκαλεί διότι είναι ολοφάνερο πως... κρύβει τζογαδόρικο ενδιαφέρον. Μόνον οι πολιτικά αφελείς περιμένουν ότι θα γίνει καλύτερη ή χειρότερη η ζωή μας αν τελικά κάτσει έτσι κι όχι αλλοιώς το σκορ της κάλπης για τα κόμματα.

Μην αγνοούμε το άλλο. Οι στοιχηματικές, εννοώ οι δημοσκοπικές εταιρείες σπάνε τα μούτρα τους με τα γκάλοπ, μάλιστα παραμονές εκλογών. Κι όμως! Η ''έρευνα'' στους ψηφοφόρους δεν θα σταματήσει. διότι τα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στο πολιτικό power game, εμπορεύονται τα γκάλοπ. Πουλάνε κανονικά γκάλοπ, τα κάνουν παραγγελιά και τα ρεκλαμάρουν σαν κανονικό μηντιακό προϊόν.
Μόνον αν "παίξουν" τις εκλογές οι μπουκ, εννοώ οι στοιχηματικές εταιρείες, θα έχεις ανά πάσα στιγμή την πραγματική δύναμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από τις αποδόσεις που θα δώσουν οι bookmakers θα βγαίνει το ακριβές exit-pol.

Επαγγελματίες οι στοιχηματζήδες. Ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και επειδή παίζουν τα λεφτά τους σπάνια, σπανιώτατα πέφτουν έξω. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά γραφείο ποδοσφαιρικού στοιχήματος της Αγγλίας έπαιξε εκλογές στην Ελλάδα το 2000, με το ντέρμπυ Σημίτη -Έβερτ.

Διαβαστε ακομα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ