Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ... ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Γιατί να κατηγορήσω τον τσάρο της Ρωσίας, όταν τρία χρόνια αφού έχει ξεκινήσει η Επανάσταση του 1821, αυτός προτείνει η Ελλάδα να χωριστεί σε τρία κομμάτια. Σε τρεις ηγεμονίες αυτοδιοικούμενες, όμως υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου. Εγώ θέλω ελεύθερη την Ελλάδα, όχι έτσι όπως πρότεινε ο...από αγάπη για την Ελλάδα Αλέξανδρος Α', αλλά δεν τον σχολιάζω!. Όπως δεν θα τον ευχαριστούσα αν πρότεινε την πλήρη ανεξαρτησία της πατρίδος μου.

Ο τσάρος, και ο κάθε ξένος, φροντίζει τα δικά του συμφέροντά. Ακόμα κι αν η παρέμβασή του με το περιβόητο υπόμνημα του ρωσικού στέμματος στις 9 Ιανουαρίου, σα σήμερα, το 1824, ήταν απόλυτα υπέρ της Ελλάδος, αυτό συνέβη διότι εξυπηρετούσε την πλευρά του. Να, γιατί ως ελεύθερος πολίτης ούτε θα του έλεγα Ευχαριστώ, ούτε θα καταριόμουν τα πεθερικά του. Εμείς οι Έλληνες του 21ου αιώνα, οι μικροί και όχι απόλυτα ελεύθερο επόμενο να τα περιμένουμε όλα από τους ξένους. Δεν αποφασίζουμε εμείς για πάρτη μας, στα διεθνή αλισβερίσια άλλοι έχουν τον πρώτο λόγο.

Με σημαδεμένη τράπουλα η Η Αγγλία μ' όλο το “επιτελείο” του Μαυροκορδάτου, μετά το 1821,  έπαιξε πολύ δυνατά στην Ελλάδα. Μέχρι που έστησε εμφύλιο πόλεμο το 1823. Κι αν χρειαζόταν θα προκαλούσε κι άλλη εμφύλια διαμάχη το 1824, όπως πράγματι έκανε. Ο δειλός, ο μουνοπανάκιας τσάρος, στην κόντρα του με τα αγγλικά συμφέροντα για το ''ελληνικό ζητημα'' αλλά και για να μη στεναχωρήσει τον σουλτάνο, έκανε τη δική του κίνησή.

Να, τι πρότεινε η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας: Ήπειρος και Δυτική Στερεά μια ηγεμονία, δεύτερη Θεσσαλία και Αν. Στερεά και τρίτη Μοριάς, Κρήτη συν τα νησιά Αιγαίου. Κι όμως! Το υπόμνημα - τσίρκο αποτέλεσε τη βάση για τις διεθνείς συμφωνίες που ακολούθησαν και έσπασε διπλωματικά την απομόνωση της Ελλάδος. Τελικά, η απόλυτη πουτάνα στην αποικιοκρατία Αγγλία έβαλε για καλά το πόδι της στα Βαλκάνια, παρ' ότι ο χώρος θεωρούνταν φιλορωσικό γήπεδο.

Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ