ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αξίζει να το αναφέρουμε. Να το θυμηθούμε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου. Κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ευπρέπειας είχε αρνηθεί να παραδώσει, κατά τα ειωθότα, στον αντικαταστάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όταν πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν βρήκε κανέναν να τον περιμένει. Συνέβη την επομένη της εκλογικής νίκης του Σύριζα, σα σήμερα 25 Ιανουαρίου, το 2015

Προηγήθηκε παράδοση των φακέλων από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά στον ομόλογο της νέας κυβέρνησης κι αυτό ήταν όλο. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν συνεργάτες του απελθόντος ήταν ότι ο Σαμαράς δεν ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να παραδώσει. Στην Μεγάλη Βρετανία δεν έχει καν Σύνταγμα. Κι όμως ουδείς διανοείται να ξεφύγει από τον κανόνα της πολιτικής λεβεντιάς.

Από τη ΝΔ με διαρροές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Συνέδεσαν την συμπεριφορά του απελθόντος πρωθυπουργού με το γεγονός ότι ο διάδοχός του δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο. Αστειότητες!
Τις δημοκρατικές... ευαισθησίες του ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να τις δείξει με την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά. Η ''απόδραση'' από τον πολιτικό πολιτισμό ήταν το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς με πολλά φάουλ σε βάρος του Τσίπρα, μέχρι πρότινος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρνούνταν να τον καλέσει για ενημέρωση στο μέγαρο Μαξίμου, άλλο αν ο αντίπαλος του, ο Τσίπρας δεν θα πήγαινε, και απέρριπτε προτάσεις για ντιμπέιτ. 
Μια που ο λόγος για φάουλ. Στην προεκλογική ομιλία του στην Ρόδο ο Τσίπρας είπε το απίστευτο: ''Ιδού η Ρ'όδος, σε λίγο έρχεται και το πήδημα!''. Είπε την πάσα αλήθεια. Ο Σύριζα τους πήδηξε τους Έλληνες.
Διαβαστε ακομα:

ΟΣΜΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ