ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στις 13 Ιανουαρίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε το πρώτο μεγάλο ψέμα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη».

Η πρώτη κωλοτούμπα ήρθε στις 23 Απριλίου. «Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε», αποφάνθηκε ο Τζώρτζ ανοίγοντας το δρόμο για ένα τεράστιο κύκλο από μεγαλοστομίες και κωλοτούμπες περιωπής, με υπογράφοντες όλους τους μετέπειτα χειριστές της ελληνικής κρίσης.


Αλέξης Τσίπρας. Οκτώβριος 2011. «Ο πρώτος στόχος είναι η άρνηση του Μνημονίου. Την κόλαση δεν τη διαπραγματεύεσαι. Τι να διαπραγματευτείς;».

 

Μάρτιος 2015, ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας πάλι: «Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θα συζητήσει μία νέα συμφωνία για την ανάπτυξη που θα περιέχει και την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

Ιανουάριος 2015, Τσίπρας. «Δέσμευση μας είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Το 2015 δεν θα πληρώσει κανείς ΕΝΦΙΑ». Απρίλιος 2015, Τσίπρας. «Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας. Αν δεν καταφέρουμε, θα πάει για το 2016».

 

Γιάνης Βαρουφάκης. Ιανουάριος 2015. «Δεν θα πάρουμε τη δόση. Διότι αλλιώς αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη συνέχιση του προγράμματος». Γιάνης Βαρουφάκης, Απρίλιος 2015. «Ζητάμε μερική εκταμίευση της δόσης έναντι μικρότερης λίστας μεταρρυθμίσεων».

Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ιανουάριος 2015. «Η δική μας αταλάντευτη θέση και η αδιαπραγμάτευτη θέληση μας είναι να καταργήσουμε μία προς μία τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις. Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μάιος 2015. «Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "...με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης».

Δημήτρης Μάρδας. Μάρτιος 2015 για τον Γκίκα Χαρδούβελη που έστειλε χρήματα στο εξωτερικό για τις σπουδές του παιδιού του. «Εδώ υπάρχει σημαντικό θέμα ηθικής τάξεως». Δημήτρης Μάρδας, Μάιος 2015, για τον εαυτό του και τα χρήματα που έστειλε στο εξωτερικό για τις σπουδές της κόρης του. «Ήταν Νοέμβρης-Δεκέμβρης. Έστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό. Ήθελε να φύγει η κόρη μου, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό».

Αντώνης Σαμαράς. Φεβρουάριος 2011. «Το Μνημόνιο είναι ολέθριο σφάλμα. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει». Αντώνης Σαμαράς, Φεβρουάριος 2012. «Αν κάνουμε το άλμα στο κενό πάμε άμεσα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Γι' αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε σήμερα τη νέα δανειακή συμφωνία».

Ευάγγελος Βενιζέλος. Ιούνιος 2011. «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό θεμελιώδες αγαθό». Ευάγγελος Βενιζέλος, Σεπτέμβριος 2011. «Δεν πιστεύω στο να επιβάλλονται φόροι μέσω της ΔΕΗ, όμως στην παρούσα φάση που βρίσκεται ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα».

Διαβαστε ακομα:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ