ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Μεγάλο κόμμα το ΚΚΕ. Μικρό μέγεθος, αλλά μεγάλο με την έννοια του διαχρονικού. Δεν ψάχνει κολεγιές, δεν σας ξέρω, μη σώσετε ποτέ να με μάθετε. Μαγαζί περιθωριακό, ο ορισμός του συντηρητικού, όμως ζωντανό. Δεν ενδιαφέρεται να πάρει μπόι, συνεχίζει να λειτουργεί σαν παράνομη, θρησκευτικού τύπου, οργάνωση. Συνωμοτικά, με το φόβο μπας και χάσει την ταυτότητα του.
Αναπόφευκτα, λοιπόν, βγάζει έναν πολιτικό καθαρόαιμο φασισμό, Εμείς είμαστε οι ορίτζιναλ αριστεροί, όχι κάποιοι άλλοι μαϊμού, εμείς οι αγωνιστές, και λαό θεωρούμε μόνο τους ψηφοφόρους μας, μόνο όσοι φωτιστούν και μας ψηφίσουν. Δεν θεωρούμε λαό όσοι δεν είναι εργάτες, ούτε τα αφεντικά τους, ακόμα κι αν αυτά εργάζονται και παράγουν περισσότερο από τους υπαλλήλους τους. Υπάλληλος! Τι αισχρή λέξη αυτή για τον γραφειοκρατικό κομματικό κομουνιστή του Περισσού. Εμείς προσκυνούμε τον εργάτη, όχι τον υπάλληλο, με τον εργαζόμενο είμαστε, ας είναι και τεμπελόσκυλο του κερατά.
Το ΠΑΣΟΚ. Άλλο κόλπο. Το ΠΑ-νελλήνιο ΣΟ-σιαλιστικό Κ-ίνημα. Γραφικός και νούμερο σκέτο είναι όποιος περιμένει από το... κίνημα να λειτουργεί για λογαριασμό τού σοσιαλισμού. Να τα δίνει όλα ενάντια στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ με σκοπό να κάνει το... σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Όλες αυτές τις μπούρδες του Αντρέα σε θέλει όλη η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, είναι ΕΔΩ! Χάρη στον Αλέξη  Τσίπρα. Ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη διότι ο Σύριζας δεν είναι σε θέση να κρατήσει τα δανεικά από το πρώην κόμμα του Ανδρέα. Και συνεχίζει να αβαντάρει τον Ανδρουλάκη ο Τσίπρας διότι μετά το βράδυ της περασμένης Κυριακής τα δίνει όλα με σκοπό να αναστήσει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ.

Κόμμα εξουσίας ο Σύριζα πήγανε για την πρωτιά και προκειμένου να συγκρατήσει την κατηφόρα βρήκε αντίπαλο τον Ανδρουλάκη. Σταμάτησε να κυττάει μπροστά, πλέον ψάχνεται στα νώτα του. Έτσι, όμως, είναι κι άλλο καταδικασμένο. Επειδή ο μεν Σύριζα με την ατέλειωτη αιμοδοσία στελεχών από το πρώην ιστορικό ΠΑΣΟΚ, έχει μπει στην κατρακύλα. Το δε ΠΑΣΟΚ είναι σε φάση ανάκαμψης. Γιατί; Όπως το ΚΚΕ, έτσι και το ΠΑΣΟΚ - για άλλους λόγους βέβαια-  έχει ρίζες  Υπάρχουν οικογένειες με δυο και τρία μέλη τους διορισμένα από την εποχή του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ.

Ποιος Σύριζα; Ένα κομματικό ανέκδοτο είναι. Στήθηκε από κομουνιστές του ΚΚΕ με την ταμπέλα Συνασπισμός και εξελίχθηκε σε λέσχη φιλολογική τάσεων και συνιστωσών. Απόλυτα συμβιβασμένων σε κίνημα κι αυτό περιθωριακό, πότε μέσα, πότε εκτός Βουλής. Φούσκωσε το πράμα, στο μεταξύ η ταμπέλα έγινε Σύριζα, επειδή χρεωκόπησαν κομματικά οι μιζαδόρικες συμμορίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ . 

Ποιος Σύριζα; Αναντάμ παπαντάμ αντιμνημονιακό κόμμα, έγινε αναντάμ παπαντάμ μνημονικό κόμμα, πιο σκληρό από το καθεστωτικό δίδυμο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, και  συνέχιζε τη μεταμφίεση  του μ' άλλη ταμπέλα, Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία, για να ανοίξει την πόρτα και να δικαιολογήσει τον τυχοδιωκτισμό της παρουσίας ακροδεξιών κι άλλων σκόρπιων της αγοράς.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ