ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ... ΣΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 
Να ξεκαθαρίσουμε αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας. Μην πάμε στον πολύ προχωρημένο, τον διανοούμενο και κουλτουριάρη. Έχει παρατραβήξει από του δήθεν δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς αυτή η ιστορία με τη λεγόμενη ακροδεξιά. Με τους χαρακτηριζόμενους ακροδεξιούς, εθνικιστές, πατριωτιστές και όπως αλλοιώς τους λένε. Ή όπως αλλοιώς οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται.
Για να κάνουμε ταμείο. Η Χρυσή Αυγή είναι 100% γέννημα των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν ήταν κορόιδο και ο σύριζας να μη βολευόταν με την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στη Βουλή διότι και το κόμμα του Τσίπρα ποντάρει όλα του τα λεφτά στην αντιπαλότητα. 
Σημασία έχει ποιος είναι ο καθένας. Πρώτα αυτό. Μετά τι σκατά είναι ο άλλος, ο αντίπαλος. Οι λεγόμενοι ακροδεξιοί, φασίστες, ναζιστές και όπως αλλοιώς τους λένε. Είναι αυτοί που είναι. Μια ζωή στην άκρη. Στην πολύ άκρη. Με την τρέλα τους, τις διαφορές τους και τις μεταξύ τους κόντρες. 
Ξαφνικά και από το πουθενά τους έβαλαν στη σέντρα οι πονηροί. Αυτοί των κομμάτων που κάνουν πρωταθλητισμό διότι οι ίδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος του λειτουργήματος τους, και άρχισαν να πουλάνε... δημοκρατικές ευαισθησίες εναντίον των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιαρηδων.
Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι φασισμός. Δημοκρατία είναι να σέβεσαι την ψήφο του καθενός. Όχι να βρίζεις αυτόν που δεν ψηφίζει σύμφωνα με τα γούστα σου. Ή να τον κάνεις να νοιώθει ένοχος εκείνος που ψήφισε διαφορετικό από το δικό σου κόμμα.

Η Δημοκρατία έχει ανάγκη τη δημοσιογραφία, όχι το σπατουλάρισμα στο κόμμα που γράφει στις κάλτσες του την ιδεολογία του, το πρόγραμμα του. Όταν, λοιπόν, κύριε παρουσιαστή, που παριστάνεις και τον δημοσιογράφο, δεν βάζεις στη θέση του αυτούς που άλλα λένε, άλλα εννοούν κι άλλα κάνουν, είσαι ο θλιβερός τίποτας να καταδικάζεις τους ακροδεξιούς προκειμένου να κερδίσει πόντους το προσωπικό σου... δημοκρατικό προφίλ.

Στο φινάλε, οι εκλογές έγιναν, πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα, για να βγει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση. Δεν έγιναν για να μείνει εκτός Βουλής ένα κόμμα κι έτσι να... σωθεί η Ελλάδα. Όλοι οι κουστουμάτοι, όλοι οι γκραν συστημικοί που έκαναν τα στραβά μάτια κι όταν η Ελλάδα οδηγείτο προς τα μνημόνια και στη συνέχεια ευλόγησαν τη μνημονιοκρατία, να ασχολούνται με κόμματα που έτσι ή αλλοιώς, όπως ένα σωρό άλλα, είχουν ημερομηνία λήξεως. Αν όχι σήμερα, αύριο.

Τέλειωσε το πρωτάθλημα, η διαιτησία έκανε όργια, οι χούλιγκαν των μεγάλων ομάδων για μια φορά ακόμα διέσυραν αστυνομία και κανονισμούς, η κυβέρνηση έγινε πάλι ρεντίκολο, οι φυλλάδες πουλάνε σανό με τα ηρωικά πρωτοσέλιδα, οι ΠΑΕ σκυλοβρίζονται, και τα κανάλια θέλουν να υποβιβαστεί τούτη κι όχι μια άλλη ομάδα.

Διαβαστε ακομα:

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ