Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 
Τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση τι έκανε ο Τσίπρας; Τίποτα. Ε, τότε πως ήθελε να ξαναβγεί πρωθυπουργός; Χωρίς πλάκα, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ο συριζαίος τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα. Μόνο αντιπολίτευση δεν έκανε. Ήθελε να εισπράξει με τα ψέματα. Έκανε παιχνίδι μόνο με τη λέξη ''Αλλαγή''. Την έχουν ξεπατώσει την... ''Αλλαγή''. Δεν υπάρχει άλλη λέξη να έχει υποφέρει η φουκαριάρα από τα κόμματα της... αλλαγής. Μη ξεχνάμε ότι αμέσως μετά την ήττα στις εκλογές του 2019 ο Τσίπρας είπε ξεκάθαρα κι... απείλησε πως θα κάνει,,, αλλαγή. Δήλωσε, μάλιστα, πως ''θα αλλάξω το κόμμα μου''.
Έχει κάθε δικαίωμα να το λέει αυτό. Δικό του είναι το κόμμα. Αρχηγός του Σύριζα είναι και χάρη σ' αυτόν το μαγαζί έγινε πρώτο και παραμένει ακόμα στην πιάτσα. Χωρίς τον Τσίπρα ο σύριζας θα είχε μείνει στο 3 και στο 4%.
Τι θα πει ''χάρη σ' αυτόν'', τον Τσίπρα, ο σύριζας έγινε πρωταγωνιστής; Θα πει ότι ''τα λέει'' ωραία και παραμυθιάζει όσους έχουν προδιάθεση να παραμυθιαστούν. Το ''χάρη σ' αυτόν'' είναι άσχετο με το ότι ο αρχηγός εκφράζει περισσότερο επικοινωνιακά την... αριστερή ιδεολογία και το ανύπαρκτο συριζαίικο πρόγραμμα. Ποια ιδεολογία, να μην τρελαθούμε, και ποιο πρόγραμμα του κόμματος όταν εφάρμοζαν, μάλιστα βασιλικώτεροι του βασιλέως, τις ντιρεκτίβες των δανειστών; Και ως αντιπολίτευση επί της ουσίας ήταν μια από τα ίδια με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Και δεν μπορούσαν να διαφοροποιηθούν επί της ουσίας, διότι τότε στις εκλογές του 2023 θα έπιαναν ποσοστό κάτω από το 10%.
Πράγματι, έκανε την... αλλαγή μετά την ήττα του 2019 ο Τσίπρας; Ο Σύριζα έγινε Σύριζα -Προοδευτική Συμμαχία και το πήγε προς το κέντρο. Αυτό, δηλαδή, που είχε ξεκίνησε κάνοντας υπουργούς και υποψήφιους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από τα ορφανά των Ανέλ. Με την ''δικαιολογία'' ότι ο σύριζας ήταν 4% και μεγάλωσε, άρα κάνουμε χώρο να,,, χωρέσουν κι άλλοι. Άρα, ο σύριζας καλύπτει κι άλλους ψηφοφόρους, όχι μόνο από την πελατεία των παραδοσιακών αριστερών.

Δουλεύει τον κόσμο πάλι ο Τσίπρας, που συνεχίζει να αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός. Πολιτικά, όμως, επιτυχία για ένα αριστερό κόμμα είναι να ριζοσπαστικοποιεί κόσμο, όχι να πάει πάσο μη αριστερούς πολίτες με στόχο να τους ''εκφράζει'' όταν αυτοί είναι δυσαρεστημένοι με το κόμμα της δικής τους παράταξης.

Τον αριστερό κόσμο του Σύριζα πλέον τον εξέφραζε ο περίεργος Βαρουφάκης και η πιο περίεργη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι το μαγαζί του Τσίπρα. Ο σύριζας έπαιζε στην αντιδεξιά ποδοσφαιρικού τύπου εξέδρα και στηριζόταν στον κόσμο που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον ένα πόλο του ''παλιού πολιτικού συστήματος'', κατά τους συριζαίους.
Διαβαστε ακομα: