ΟΙ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελείωσε ο σύριζας. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Είναι παρελθόν. Τόσο βαθειά το έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν έχουν κατρακυλήσει και από την αξιωματική αντιπολίτευση διότι απουσιάζει ο τρίτος παίκτης. 

Και ποιο είναι το σπορ του Τσίπρα, με τον Μητσοτάκη σίγουρο νικητή; Τον δεξιό και αντιλαϊκό Μητσοτάκη; Να του κόψει πόντους ο επίσης δεξιός και αντιλαϊκός, όμως με φανέλα αριστερού και φιλοαριστερού Τσίπρας.
Και πέφτει το λατρεμένο σύνθημα της αριστεράς από καταβολής. Η Ανατροπή, η Αλλαγή, ό,τι νοείται και παραπέμπει σε γκρέμισμα του παλιού, σε κτίσιμο του καινούργιου. Ό,τι επαναστατικό, ριζοσπαστικό. Λόγια. Μια ζωή η αριστερά παίζει με συνθήματα. Με σκέτα λόγια. Και από την αριστερά έμαθαν το κόλπο και οι δεξιοί να κυκλοφορούν κι αυτοί με συνθήματα.
Τέλος πάντων, για να περιοριστούμε στα φρέσκα κουλούρια. Τη δεξιά ήθελε να ανατρέψει ο σύριζας. Και τι κατάφερε; Δυο πράγματα, ιστορικής σημασίας. Πρώτον, να διασύρει κάθε έννοια αριστεράς. Δεύτερον, πρώτα να ξαναφέρει τη ΝΔ και μετά να την εγκαταστήσει ακλόνητη στην εξουσία. 
Δεν λέμε ποια η τρίτη ιστορική επιτυχία του Σύριζα. Μην το χοντρήνουμε.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ