ΟΜΑΔΑΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ

 

Ποια 17 Νοέμβρη; Έλα, σε παρακαλώ. Ο αληθινός τρομοκράτης είναι ο αποδυτηριάκιας, όχι Ξηρός (φώτο) και ο Κουφοντίνας. Όλοι οι λεγόμενοι τρομοκράτες δεν είναι πραγματικοί επαναστάτες διότι απευθύνονται στον λαό, δηλαδή σε μια ανύπαρκτη ιστορία. Φοβερά πράγματα. Σου είπα την υπέρτατη πολιτική αλήθεια. Ότι δεν υπάρχει λαός. Ότι δεν υπήρξε λαός. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι είναι ενιαίο και ομοούσιο μέγεθος το χάος, ο αχταρμάς που πονηρά αποκαλείται ''λαός''.

Υπάρχουν τα άτομα. Μόνον. Και η ιδανική δημοκρατία, και το κράτος, ό,τι κρατεί πολιτικά, όπως κι αν παίζει πολιτικά, δημοκρατικά, οχλοκρατικά, αριστοκρατικά, απευθύνεται στο άτομο. Απαιτεί, δηλαδή, από το άτομο να συμπεριφέρεται κοινωνικά, δηλαδή σαν κομμάτι της κοινωνίας, ανεξάρτητα αν πιστεύει στον Θεό ή τον Διάολο, στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.

Δεν μ’ ενδιαφέρει, κύριε, ποια είναι τα πιστεύω σου. Δεν έχω το δικαίωμα να σε λογοκρίνω. Όταν, όμως, εντάσσεσαι στην κοινωνία, δεν μπορείς να αγνοείς τους κανόνες της. Δεν μπορείς, δηλαδή, με βία, με το στανιό, να επιβάλεις ό,τι γουστάρεις εσύ, ό,τι θαρρείς σωστό.

Η 17 Νοεμβρίου, λοιπόν, απευθυνόταν στον κόσμο όλο. Είναι δυνατόν να συμφωνεί οοοοοοόλος ο κόσμος με την 17 Νοέμβρη, την 32η Ιανουαρίου, την 49η Ιουνίου; Όχι, βέβαια. Τι συμβαίνει, όμως. Αν ο αγωνιστής διακηρύξει ότι σκοτώνει, ότι παλεύει για λίγους, για μερικούς, έστω για τους πολλούς, τους περισσότερους, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δολοφόνος, όχι επαναστάτης.

Η 17Ν δεν σκότωνε για να φτιάξει πελατεία. Όχι. Έφθασε στην ένοπλη βία, στις δολοφονίες για να βρει ο λαός τον... εαυτό του. Πέη μπλού. Απεναντίας, ο αποδυτηριάκιας, ο αληθινός αρχιεπαναστάτης, όχι κάποιος Δον Κιχώτης, κάποιος ιππότης ελεεινής μορφής, γράφει για κάποιους, όχι για όλους. Κι αν δεν τον γουστάρουν κάποιοι, να! Δεν θα βγω στο κλαρί να τους μπουμπουνίσω.

Ποιος είναι ο στόχος του τρομοκράτη; Απαραίτητη διευκρίνιση! Ο τρομοκράτης δεν είναι τρομοκράτης, υποχρεώνεται να γίνει τρομοκράτης. Είναι αριστερός, είναι ιδεολόγος, κατέληξε ότι με τα αριστερά κόμματα δεν γίνεται δουλειά και το ρίχνει στον ένοπλο αγώνα. Άρα, το ερώτημα είναι ποιος ο στόχος του επαναστάτη, για το καλό του κόσμου, βέβαια. Πιο απλά, πιο κατανοητά δεν εξηγιούνται τα πράγματα.

Λοιπόν. Ο στόχος όποιου στρατεύεται σε μια τρομοκρατική συμμορία με αγνές προθέσεις και δεν υπηρετεί βρώμικες σκοπιμότητες μυστικών υπηρεσιών, είναι να ξυπνήσει ο κόσμος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο κόσμος κοιμάται. Σημαίνει ότι ο λαός δεν γνωρίζει το συμφέρον του.

Παρακάτω. Ακουμπάμε το βαρύ πυροβολικό της παγκόσμιας τρομοκρατίας, την 17 Νοέμβρη. Πέρασε στην Ιστορία με κεφαλαία γράμματα. Ασύλληπτη για 27 χρόνια. Εδώ είναι τα αγγούρια τα παγωμένα και μυτερά και θα τα σπρώξουμε όσο πιο βαθειά γίνεται.

Παιδιά πεντακάθαρα, με γνήσια επαναστατική συνείδηση οι της 17 Νοέμβρη έγιναν, υποχρεώθηκαν να γίνουν σκοτώστρες, να ληστεύουν τράπεζες, να ανατινάζουν κτίρια, να κλέβουν όπλα, να μπουκάρουν σε αστυνομικά τμήματα, να ρισκάρουν τη ζωή τους, κι όλα αυτά γιατί; Για να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Να βγει στην κόντρα. Λαϊκιά βία. Ενάντια στην εξουσία και το κεφάλαιο. Αυτός είναι ο στόχος. Κανένας άλλος.

Άρα; Η απόλυτη αποτυχία. Ακολούθησαν και τα χειρώτερα στον γίγαντα λαό κι αυτός παραμένει σταθερά σε νάρκη. Άρα; Τζάμπα ο αγώνας στα 27 χρόνια δράσης της ''17 Νοέμβρη''. Δεν αφυπνίστηκε το προλεταριάτο.

Κανένας τρομοκράτης, αρχιτρομοκράτης, μ’ όσα παράσημα κουβαλάει μπορεί να συγκριθεί με τον αληθινό τρομοκράτη που είναι ο αποδυτηριάκιας. Γιατί; Δεν απευθύνομαι στον λαό, παρά μόνον σε άτομα, κι όχι σ’ όλα. Δεν είμαι νούμερο να περιμένω να με καταλάβουν όλοι.

Ο αποδυτηριάκιας, αυτός ο αληθινός επαναστάτης, ποτέ δεν ζήτησε να κουνηθούν τα βουνά, δηλαδή ποτέ δεν περίμενε το καλό από τον κόσμο, όπως ποτέ δεν σου είπε ότι η ομαδάρα είναι η δική σου, όχι του αλλουνού η ομαδάρα. Χαίρετε.

Ανέφερα τον Σάββα Ξηρό, διότι παρά τη μεγάλη πείρα του απέτυχε να ενεργήσει τρομοκρατικά, στις 29 Ιουνίου, το 2002, στα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins στον Πειραιά. Με συνέπεια να μη λειτουργήσει ο εκρηκτικός μηχανισμός, να τραυματιστεί ο ίδιος, να συλληφθεί και στη συνέχεια να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη». Έτσι ξεκίνησε η εξάρθρωση της οργάνωσης, μετά από 27 χρόνια δράσης στην Ελλάδα.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΑ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ