ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 
Όπως ο Μητσοτάκης σήμερα, έτσι και ο Τσίπρας έλεγε πως πάμε καλά. Και τον λέγανε ψεύτη τον Συριζαίο. Μήπως το άτομο δεν ήταν ψεύτης, μόνον! Τον βάλανε στη σακούλα μαζί μ’ άλλους αρχιψεύταρους πολιτικούς. Ότι κι’ αυτός είναι της ίδιας κατηγορίας. Ένας παραμύθης.
Μήπως τα πράγματα ήτανε διαφορετικά. Η περίπτωση του Τσίπρα να μην ήταν… συνηθισμένη. Όχι μια από τα ίδια. Ήταν κάτι άλλο ο συριζαίος. Επειδή είμαι σίγουρος πώς ο ίδιος πίστευε όσα έλεγε..
Έλεγε ότι πάμε καλά και το φοβερό να μην έλεγε ψέματα. Ήταν σίγουρος πώς πάμε καλά. Ότι μ’ αυτόν οδηγό τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο.
Εύκολα να πει κανείς πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Είναι μάλλον ψυχιατρικό. Λάθος. Όχι τέτοιο πράγμα. Δεν πάσχει από κάτι επικίνδυνο ο άνθρωπος. Απλά δεν ήξερε τι του γίνεται. Και αρνιόταν στον ίδιον τον εαυτό του ότι απέτυχε. Απέφευγε να δει κατάματα τα στοιχεία, την πραγματικότητα. Ότι δεν πάμε καλά, δεν πατάμε καλά.
Και με τον Μητσοτάκη θα δείξει. Μας υπνωτίζει σήμερα. Και ο κοσμάκης το ζητάει αυτό η ψυχή του. Να ακούει τον κυβερνήτη να τον καθησυχάζει. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Είπαμε. Θα δείξει.
Διαβαστε ακομα: