ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Στο ποδόσφαιρο είναι γνωστά αυτά από την εποχή που φορούσαν πάνινα παπούτσια. Η μεγάλη, δηλαδή η ομάδα με πολύ κόσμο, κάνει μεταγραφή τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την μικρή ομάδα. Εκείνη με τους λίγους, τους μετρημένους οπαδούς. Το αντίστροφο, ποτέ. Δεν γίνεται ποτέ η συνοικιακή, η επαρχιακή ομαδούλα να αγοράσει παίκτης αξίας ή κάποιον πιτσιρικά με μέλλον, από την ομαδάρα, με συνήθως προεδράρα, εφοπλιστή, βιομήχανο, εργοστασιάρχη. Κάποιον έτσι ή αλλοιώς διαπλεκόμενο.

Για να κάνουμε ταμείο, η μεγάλη ομάδα, αυτή με το μπούγιο οπαδών, δεν στηρίζεται στο πορτοφόλι της προεδράρας. Αλλά στον λαό της ομαδάρας. Ο διαπλεκόμενος ή όχι μεγαλοεπιχειρηματίας την πέφτει στην ομαδάρα με πολύ κόσμο, όχι στην ομαδίτσα. Και το μεγάλο κόμμα δεν είναι μεγάλο διότι κουβαλάει μεγάλες ιδέες, μεγάλα όνειρα, μεγάλο ήθος. Μαλακίες. Το μεγάλο κόμμα θα γίνει κυβέρνηση διότι σε μεγάλο βαθμό θα ψηφιστεί, θα ψηφίζεται από τον γίγαντα λαό. Τον κυρίαρχο και... ανεύθυνο.

Λέμε για τις μεταγραφές, και στα κόμματα. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα φύγει πολιτικός, από υποψήφιος βουλευτάκος μέχρι υπουργάρα, να πάει π.χ. στο ΚΚΕ, και σ' ένα άλλο με ποσοστό μονοψήφιο. Θα πάει στον Σύριζα όταν είναι στα επάνω του. Και ο Σύριζα δεν γίνεται κυβέρνηση επειδή ο κοσμάκης... φωτίστηκε με την αλήθεια της αριστεράς, αλλά γιατί τα έκαναν σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Αντίθετα, είναι μονόδρομος οι μετακινήσεις αμέτρητων στελεχών του ΚΚΕ, του πεθαμένου ΚΚ Εσωτερικού, κι άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της λεγόμενης άκρας αριστεράς, που κατέληξαν στο... σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, στο κωλομπαρέ κομουνιστικό Συνασπισμό που μετονομάστηκε Σύριζα.
Με τον Σύριζα στην κυβέρνηση είδαμε απολαυστικά, όσο και χρήσιμα πραγματάκια. Ακροδεξιοί βουλευτές, των Ανελ, έγιναν υπουργοί με τη φανέλα του Σύριζα. Επίσης στο Σύριζα βρήκαν καταφύγιο ένα σωρό άστεγοι κομματικά πολιτικοί από διάφορες και διαφορετικέ στάνες.
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΑΝ