ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

 
Η μεγαλύτερη πλαστογραφία της αιωνιότητας είναι το πολυπαιγμένο σουξέ ότι οι πολιτικοί είναι παραμύθηδες. Έτσι είναι, πράγματι. Γιατί, όμως;
 
Ας αγνοήσουμε το τι σαλιαρίζει ο καθένας.. Θα χάσουμε τη μπάλα. Ο πολιτικός δεν υπάρχει χωρίς τον πολίτη. Αυτή είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα.. Αυτός που εκλέγει είναι ο πολίτης. Άρα, ο πολιτικός για να υπάρχει δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει πάσο τον ψηφοφόρο.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν μαγκιές. Οι αξίες, οι αρχές, οι ηθικές είναι εκτός γηπέδου. Τους κανόνες του παιχνιδιού τους ορίζει ο εκλέκτωρ. Μόνον αυτός. Όχι ο εκλεγόμενος.

Όταν, λοιπόν, ο κοσμάκης ψοφάει για το ψέμα, τι μπορεί να κάνει ο πολιτικός, ο εξαρτημένος ολότελα από τον ερωτευμένο με το ψέμα πολίτης; Θα του αραδιάζει ψέματα.

Ο πολτός εξ ορισμού δεν αντέχει την αλήθεια, για την οποία κρατάει μια γνήσια αποστροφή. Επειδή η αλήθεια τού κάνει δύσκολη τη ζωή.

Θύμα, λοιπόν, της μάζας είναι ο φουκαράς ο πολιτικός και υποχρεώνεται να αυτοδιασύρεται, να σκοτώνει την αξιοπρέπειά του, αφού έφαγε τη ένεση της πολιτικής. Καθίσταται όργανο τυφλό του ψηφοφόρου κι αυτός, τελικά, στον παραλογισμό των απαιτήσεων του, άλλοτε αυγά, άλλοτε καλάθια, είναι ο ασυνεπής, ο ασταθής.

Διαβαστε ακομα:

 

ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑ