ΚΑΚΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ...

 
Να μιλήσουμε σοβαρά. Στο φινάλε δεν οδηγεί πουθενά να το ρίχνουμε στην πλάκα, στο τρολάρισμα, να είμαστε έτσι ασορτί στην ''προχωρημένη'' εποχή μας. Επειδή π.χ. μας παρασύρουν οι...  τάσεις  του καιρού μας.

Ο χαριστικός διορισμός στη Βουλή της κόρης της συντρόφισσας πρώην υπουργού επιβάλλει να αναθεωρηθεί ο κρατικός θεσμός του ''φακελλώματος'' σε βάρος των αριστερών. Και να ισχύει πάλι για όλους, όμως! Τους δήθεν αριστερούς, τους δήθεν δεξιούς. Να αφορά όλους τους πολιτικούς, όχι τους πολίτες.

Είπαμε. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Κάλο το τρολάρισμα, αλλά μη χάνουμε τη μπάλα σε θέματα αγκάθια που μας θίγουν κοινωνικά, οικογενειακά. Να διορίζεται το παιδί του βουλευτή, του υπουργού και να κάθεται σπίτι του ένα άλλο ελληνόπουλο χωρίς τις ''διασυνδέσεις'', όπως παραδέχθηκε η ίδια η κόρη της αγωνίστριας πρώην υπουργού.

Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Τι είναι τούτο; Ο αποκλεισμός από το δημόσιο, ακόμα να μη βρίσκει δουλειά μια καθαρίστρια, επειδή ο πατέρας της, ο αδελφός της, ο γιος της ήταν αριστερός. Επειδή κάποιος από την οικογένεια, ίσως και από το σόι είχε ''φάκελο'' στην ασφάλεια. Αυτό ήταν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Το οποίο μεταπολεμικά λειτούργησε θεσμικά στα Βαλκάνια και σ' όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα ήταν στο κυνήγι οι κομουνιστές, οι συμπαθούντες την αριστερά, ενώ στις χώρες που είχαν το κουμάντο τα κομουνιστικά κόμματα υπέφεραν οι θεωρούμενοι εχθροί του καθεστώτος.

Με βασιλικό διάταγμα του 1938 άρχισε να ισχύει το ''Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων'', το οποίο... αγιοποιήθηκε στην δικτατορία Μεταξά. Καταργήθηκε προσωρινά το 1964 επί Γεωργίου Παπανδρέου και το 1971 επί Γεωργίου Παπαδόπουλου. Οριστικά οι ''φάκελοι'' τελείωσαν το 1981, από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Οργίασε ο σύριζας στο ρουσφέτι, από την πρώτη κιόλας μέρα που έγινε κυβέρνηση. Ούτε καν τη δεύτερη μέρα περίμενε. Και πρώτα απ' όλους βόλευε ''τα δικά μας παιδιά'', των κομματικών στελεχών τα παιδιά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της θυγατέρας της πρώην υπουργού, το κόμμα του Τσίπρα δεν έκανε τίποτα περισσότερο από εκείνο της ΝΔ. Διορισμοί στη Βουλή μαυρογυαλούρικου τύπου. Γιατί, όχι; Εκτός κι αν κάποιοι θαρρούν ότι στην πράξη, όχι στο μπλα μπλα, ότι ο σύριζας είναι κάτι άλλο από το... παλιό πολιτικό σύστημα.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ