ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΝΗ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
Όταν αποφασιστεί, λέμε ''όταν'', να μην φέρνουν ξένους διαιτητές στα παιχνίδια κορυφής, τότε, μόνο τότε, θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για αξιόπιστο και αξιοσέβαστο πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε, και καλώς έγινε, το 2018, να διευθύνουν παιχνίδια κοράκια από το εξωτερικό. Και το πράμα εξελίχθηκε σε... θεσμό. Μια πραγματικότητα πια οι αλλοδαποί ρέφερυ. 
Τι είναι αυτό; Τι άλλο μαρτυρά παρά την κακοπιστία που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που πλέον είναι ύποπτοι και οι ξένοι σφυρικτράκηδες. Ήταν, λοιπόν, μην ξεκινήσει το πράμα με τον τελικό του κυπέλλου το 2018 (φώτο).

Δεν χρειάζονται λόγια. Το πράμα μιλάει μόνο του. Το ότι υποχρεωθήκανε, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης, ένα κρίσιμο παιχνίδι να το διευθύνει αλλοδαπός, είναι από μόνο του γεγονός καθόλου τιμητικό διεθνώς. Μας γυρίζει πίσω, αν πράγματι μετά από μισό αιώνα είχαμε προχωρήσει έστω ενάμισυ βήμα μπροστά.

Η ΕΠΟ, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, οι ίδιες οι ΠΑΕ αποδεικνύεται πως είναι ανίκανοι όλοι, από κοντά και η τότε κυβέρνηση με την πολυμεταχειρισμένη ρητορική των απειλών και την πρακτική των διακοπών του πρωταθλήματος. Ανίκανοι, πιο σωστά αδιάφοροι να συμβάλουν για πάρτη τους στην ομαλή διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, χωρίς να προκαλούν κοινωνική αναταραχή και να εκθέτουν αστυνομία και δικαιοσύνη.

Μόνο ξένοι στα ματς των ''μεγάλων''. Ντροπή τους! Ντροπή όλων, και των λεγομένων φιλάθλων, όσων συνέχιζαν να πηγαίνουν γήπεδο. Το αναμενόμενο, το ευχής έργο θα ήταν με την απουσία τους να έκαναν μια πολιτισμένη αντίσταση στο χολερικό καθεστώς της εξέδρας. Και μόνο να λέμε… ''ευτυχώς που ήταν ξένος διαιτητής'' και χάρη σ' αυτόν, μόνο χάρη σ' αυτόν τελείωσε ομαλά το ματς, είναι εθνική καραξεφτύλα.
Με τους ξένους ρέφερυ οι αρχές, ποδοσφαιρικές και κρατικές, είχαν ήσυχο το κεφάλι τους. Όλοι έκαναν το… καθήκον τους. Συμπέρασμα. Δεν χρειαζόμαστε μονάχα ξένους νταβατζήδες, να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο στα εθνικά θέματα. Ξένους δανειστές. Ξένους επιτηρητές.
Ξένους διαιτητές. Χρειαζόμαστε και ξένη κυβέρνηση. Να τελειώνει το παραμύθι ότι ψηφίζουμε δημοκρατία, αλλαγή, σοσιαλισμό, ανεξαρτησία ενάντια στη διαφθορά, τη διαπλοκή, όλα αυτά τα χαζά.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ