ΣΙΓΟΥΡΟ, ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

 
Μάτι, 2018, σα σήμερα 23 Ιουλίου. Περισσότεροι από εκατό νεκροί Οι φωτιές δεν είναι θέμα να παίξεις. Να κάνεις πολιτική πεζοδρομίου. Να, γιατί τα ελληνικά κόμματα, όχι τα σκοπιανά και τα τούρκικα, τα αλβανικά και τα γερμανικά, στο θέμα πυρκαγιές χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα. 
Δεν το είχαν πει ξεκάθαρα, αλλά το εννοούσαν. Και, μάλιστα, κατέκριναν την ΝΔ ότι δεν έχει κουκούτσι μυαλό να αντιληφθεί την πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι φωτιές εδώ κι εκεί είναι έργο εμπρηστών.

Ποιοι είναι οι εμπρηστές; Έλα! Ποιος ωφελείται από τις φωτιές; Η ΝΔ. Ποιος ευθύνεται; Η κυβέρνηση του Σύριζα. Άρα; Ο Σύριζας έβαζε φωτιές όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ. Άρα, η ΝΔ βάζει φωτιές όσο παράμενε ακόμα πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

Το άλλο. Πανέτοιμος είναι ο κάθε πρωθυπουργός, όποιος είναι αυτός, για μια θεατρικού τύπου παράσταση, μια εμφάνιση αμέσως με τις πρώτες σπίθες της πύρινης κόλασης. Μιλάμε για κανονικό δούλεμα. Ο πρωθυπουργός να παριστάνει τον πυροσβέστη, τον αρχιπυροσβέστη. Να σηκώνει τα μανίκια και με τη μάνικα στο χέρι να αρχίζει να ρίχνει νερό πάνω στις φλόγες. 
Να σοβαρευτούμε. Για μπουγέλο είναι ο κάθε πρωθυπουργός στο ελικόπτερο μέσα όταν το ρίχνει στην επιθεώρηση, και μπανίζει τις… στάχτες από τις φωτιές. Και δίνει οδηγίες στους αξιωματικούς της πυρόσβεσης πως θα κάνουν τη δουλειά τους. 
Δουλειά του κυβερνήτη είναι να είναι προετοιμασμένη η χώρα με ανθρώπους επαγγελματίες, πυροσβέστες και μέσα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα. Όχι να δίνει ρεσιτάλ κομματικής ηθοποιίας ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
Διαβαστε ακομα: