ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

 

Είσαι τζογαδόρος, όχι δημοσιογράφος. Ούτε ποδοσφαιριστής, προπονητής, πρόεδρος, διαιτητής, ο έτσι της ΕΠΟ, ο κάθε νταραβεριτζής. Αυτοί κάνουν το δικό τους παιχνίδι, καμία σχέση, καμία σκοπιμότητα με επιδίωξη κέρδους από το στοίχημα.Ο καθένας παίζει για πάρτη του.

Εσύ, λοιπόν, ο παίκτης που παίζεις στοίχημα, με τα λεφτουδάκια σου, τους ακούς να μιλάνε για στημένα ματς. Για ύποπτα παιχνίδια. Για προκάτ αποτελέσματα. Για παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Για διαιτητές που επηρεάζονται. Για προέδρους ΠΑΕ που είναι ό,τι πει ο ισχυρός της πιάτσας. Ακόμα ακούς για μπουκ που έχουν διασυνδέσεις με ΠΑΕ. Ένα σωρό πράγματα λένε για να εντυπωσιάσουν. Για να καταγγείλουν. Για να ζητήσουν ευθύνες. Για, για, για...

Είπαμε. Όλοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Πέρα απ' αυτό. Όλα αυτά που κυκλοφορούν ισχύουν ή είναι παραμύθια; Κι αν ισχύουν μήπως είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά. Μήπως οι φυλλάδες και οι πονηροί δημοσιογράφοι για να παραστήσουν ότι είναι στα κόλπα, τα παρουσιάζουν υπερβολικά.

Δεν ασχολείσαι! Εδώ είμαστε. Δεν ασχολείσαι! Όπως στο λέω. Είσαι εκτός κόλπου αν περιμένεις να ποντάρεις αφού πρώτα βγάλεις συμπέρασμα. Ποιο συμπέρασμα; Σε παρακαλώ.

Δεν ασχολείσαι. Δεν γίνεσαι πρεζόνι που κάνει σαν τρελός για τη δόση του. Να ψάχνεις, δηλαδή, αν παίζει κάτι πονηρό σ’ ένα ματς. Για να την πέσεις σ' αυτό και να κονομήσεις. Για να κάτσεις μακριά, και να μην πιαστείς κορόιδο. Όχι, κύριε.
Ό,τι βλέπεις σ’ ένα παιχνίδι. Περιορίσου σ’ αυτά. Είναι αρκετά για να σε οδηγήσουν, όχι απαραίτητα, στη σωστή πρόβλεψη. Απεναντίας, το πιθανότερο είναι να μπερδευτείς αν δώσεις βάση στους πονηρούς της πιάτσας. Είπαμε. Ούτε δικαστής είσαι, ούτε ρεπόρτερ. Παίκτης είσαι.
Έστω ότι τα περισσότερα, ακόμα κι όλα που βγαίνουν στον αέρα, είναι αλήθεια. Εσύ τι είσαι, ανακριτής, δικαστής, δικαστικός ρεπόρτερ, ερευνητής; Να αρχίσεις το ψάξιμο στο παρασκήνιο. Δεν ασχολείσαι. Ο Παρασκευάς μου το έλεγε. Παίζω με το δικό μου μάτι, όχι με τους ψιθύρους και τις φήμες.
Κι ένα τελευταίο εξαιρετικά αφιερωμένο από τον αποδυτηριάκια. Περισσότερα από τα στημένα ματς είναι εκείνα που δεν στήθηκαν. Επειδή δεν ''έπιασε'' το στήσιμο στο στημένο ματς, όσο κι αν το δούλεψαν.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ, ΠΟΤΕ!